Αναπαραγωγή Βίντεο
Αναπαραγωγή Βίντεο

ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΕΡΚΙΝΗΣ

Είναι μία φάρμα παραγωγής αυγών υπό ανάπτυξη δίπλα στη λίμνη Κερκίνης Σερρών που εφάρμοσε εκτροφή ελευθέρας βοσκής και σε αχυρώνα. Από το 2013 παράγουμε αποκλειστικά αυγά από κότες που ζουν μόνο σε συνθήκες ελευθερίας έτσι ώστε να ικανοποιούνται οι φυσιολογικές ανάγκες διαβίωσης τους παράγοντας αυγά Α’ ποιότητας με πορτοκαλί κρόκο.

Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 20.000m2 στο χωριό Κερκίνη Σερρών η παραδοσιακή εξειδικευμένη γνώση της οικογένειας Αγγούση συναντά τις πλέον άριστες συνθήκες διαβίωσης των πουλερικών.

Κύριο μέλημα του Αγροκτήματος είναι τα διατροφικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας τα οποία παράγονται από κότες που έχουν την ευχέρεια να βγαίνουν καθημερινά στο κτήμα και να τρέφονται αποκλειστικά από δημητριακούς καρπούς.

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ

Η λίμνη Κερκίνη είναι μια από τις πιο μαγευτικές φυσικές ομορφιές της Ελλάδας. Με τα καταγάλανα νερά της και το περίβλημα από καταπράσινα δέντρα και βουνά, αποτελεί μια μοναδική και ειρηνική ατμόσφαιρα που καλεί τους επισκέπτες να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τη φύση.

Η σημασία της λίμνης Κερκίνης είναι μεγάλη γιατί αποτελεί τον βιοτόπο πολλών απειλούμενων ειδών που επιβιώνουν στο περιβάλλον της. Επιπλέον, η λίμνη έχει σημαντική οικονομική σημασία για την περιοχή, αφού προσελκύει πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο και συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους ντόπιους.

Το να διατηρήσουμε αυτό το φυσικό θησαυρό είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία της βιοποικιλότητας και της οικολογικής ισορροπίας στην περιοχή. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να διατηρούμε αυστηρά πρότυπα για την προστασία της λίμνης και του περιβάλλοντος της, έτσι ώστε οι μελλοντικές γενιές να μπορούν να απολαύσουν την ομορφιά και την ποιότητα ζωής στην περιοχή.

Επιπλέον, η προστασία της λίμνης Κερκίνης είναι σημαντική για το μέλλον του πλανήτη μας, καθώς συμβάλλει στην προστασία των εκτάσεων υγροτόπων, τα οποία αποτελούν σημαντικούς βιοτόπους για πολλά είδη άγριας ζωής.

Συνολικά, η λίμνη Κερκίνη αποτελεί έναν πολύτιμο φυσικό πόρο που πρέπει να διατηρηθεί και να προστατευθεί για το μέλλον. Η ομορφιά της και η σημασία της για την βιοποικιλότητα και την τοπική οικονομία καλούν όλους μας να αναλάβουμε δράση για να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνει ένας υπέροχος πόρος για το μέλλον.

Λίμνη Κερκίνη

Το σύνορο της φύσης

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

Αναπαραγωγή Βίντεο